У справі Зайцевої зник один із ключових свідків, - адвокат

У Справі Олени Зайцевої, яку обвинувачують у смертельній ДТП у Харкові, не можуть знайти ключового свідка

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на адвоката потерпілих Ларису Матвєєву. 

За її словами, на засідання суду не можуть доставити колишнього лікара-нарколога Олену Федирко, яка проводила перше обстеження Зайцевої після аварії. 

"Саме вона зафіксувала факт наркотичного сп'яніння Зайцевої - нечітку мову, нестійку позу Ромберга. І описала це. Також вона наполягла на аналізі крові і сечі обвинуваченої. Зрештою, в аналізах підтвердилося наявність психотропних і наркотичних речовин", - повідомила Матвєєва.

Захисник додає, що Федірко з незрозумілих причин звільнилася з роботи і знайти її у Харкові ніхто не може. Навіть правоохоронці, які повинні її доставити в суд, не можуть знайти. 

Вона наголосила, що у експертів, які досліджують смертельне ДТП в Харкові, постійно не вистачає даних для чітких висновків. Наприклад, для аналізу і встановлення факту того, чи була Зайцева в стані наркотичного сп'яніння, медикам не вистачило 5 мл крові. Тепер технічні експерти не можуть точно встановити швидкість руху джипа, тому що на фото немає достатньої відстані.

Однак Матвєєва звертає увагу на той факт, що експерти швидкість руху для своїх розрахунків брали з показів свідків. 

"Вони брали ці дані з показів свідків. Коли я запитала чому всі користувачі інтернету змогли встановити швидкість, а ви ні, то експерт сказав, що їм не вистачило відстані. Відстань визначається по точках з відеозапису. Але точки йому не дав технік, який в суді поки не допитувався. Він повинен був зафіксувати прив'язку автомобіля з однієї точки в іншу. Прорахувати це можна, використовуючи Google, однак експерти чомусь не захотіли нею скористатися", - підсумувала Матвєєва.