Геращенко розповіла, як Україна реагуватиме на заяви “друзів Путіна” у Європі

Українській владі, українським дипломатам буде непросто доводити позицію щодо того, що Росія винна у гуманітарних злочинах у Криму і на Донбасі

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українській владі, українським дипломатам буде непросто доводити позицію щодо того, що Росія винна у цих гуманітарних злочинах, які відбуваються у Криму і на Донбасі. Але безумовно це будуть робити і президент, і МЗС і українські політики. Мене тривожить те, що в пилу виборчої кампанії, яка стартує восени, багато кандидатів у президенти, опозиціонерів будуть змагатися не у захисті України, а у знищенні влади", - сказала Геращенко.

За її словами, така риторика про те, що Україна веде війну на Донбасі може отримати підтримку серед “друзів Путіна” у Європі. І ці політики у Європі будуть використовувати такі заяви.

“Що буде робити Україна? Те, що ми робили ці чотири роки. Українській владі вдавалося утримувати антипутінську коаліцію ці чотири роки. Хоча весь цей час політики та експерти казали, що санкції проти Росії не будуть продовжені. Сьогодні Україні це буде важче робити і тому нам потрібна внутрішня єдність", - додала Геращенко.