Російський омбудсмен спитала Сенцова про стан здоров'я, але замість зустрічі обмежилася відеодзвінком

Російський уповноважений із прав людини Тетяна Москалькова провела розмову з незаконно засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим, який голодує вже понад 2 місяці з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів

Про це Москалькова повідомила в Instagram.

При цьому замість зустрічі з Сенцовим у заполярній колонії міста Лабитнангі Москалькова вирішила обмежитися розмовою в режимі відеоконференції.

"Розмовляла з Олегом Сенцової в режимі відеоконференції. Майже півгодини говорили про стан його здоров'я, про те, як він спілкується з рідними і сім'єю", - написала Москалькова.

За словами російського омбудсмена, Сенцов веде електронне листування з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування з сестрою. Режисер також багато читає.

Щодо стану здоров'я політв'язня, який голодує, Москалькова заперечила, що він перебуває у критичному стані та закликала ЗМІ "делікатніше ставитися до висвітлення теми здоров'я Олега Сенцова".

"Нещодавно в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Сенцов знаходиться мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби", - заявила Москалькова.