Сенцов практично не орієнтується в датах і його хотіли примусово годувати, - адвокат

Здоров'я політв'язня Олега Сенцова суттєво погіршилось, він практично не орієнтується у датах

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе у розмові з українським омбудсменом Людмилою Денісовою. 

"В нього вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася. Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката, заливати ентерально великі стакани поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші вдень", - написала Денісова.

Крім того, у Сенцова погіршилося здоров’я і послабшав серцевий м’яз.

"Я звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раада аль Хуссейна, Генерального секретаря Ради Європи Турбьорна Янгланда, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо організації візита їх представників до колонії, де тримається Олег Сенцов, для перевірки даної інформації", - додала Денісова.

Також омбудсмен заклика міжнародні організації вплинути на Кремль, аби звільнили Сенцова та всіх політв'язнів.

Наразі український режисер тримає голодування 68-й день, яке розпочав 14 травня із вимогою звільнити 64 українських політв'язня. За останнім повідомленням сестри Сенцова Наталії Каплан, український режисер виснажений, але не припиняє голодування. 

Нагадаємо, з'явилися перші за два роки кадри із Сенцовим у колонії в Лабитнангі.

Лікар-анестезіолог університетської клініки "Хадасса" Володимир Бродський розповів, що шансів на те, що незаконно ув'язнений український режисер Олег Сенцов виживе після голодування у колонії в Росії, дуже мало.