Україна минулоріч постачала зброю до 6 країн. Хто виявився найбільшим імпортером

У 2017 році Україна здійснила поставки зброї за експортними контрактами до шести країн

Про це повідомляє Держслужба експортного контролю (ДСЕКУ).

За даними звіту, в 2017 році Україна поставила на експорт 16 одиниць бронетехніки, зокрема, 16 танків БМ "Оплот" до Таїланду; понад 17 тисяч одиниць стрілецького озброєння, а також більше ніж 800 одиниць легкого озброєння до США, Узбекистану, Йорданії, Монголії та Туреччини.

Основним імпортером українського стрілецького та легкого озброєння в 2017 році були США, які закупили 15 тисяч одиниць автоматів і пістолетів-кулеметів, 790 одиниць переносних протитанкових рушниць і гранатометів. Ще 2 тисячі одиниць автоматів і пістолетів-кулеметів закупив Узбекистан.

Йорданії було поставлено 22 одиниці переносних протитанкових рушниць і гранатометів, 2 одиниць ручних підствольних і станкових гранатометів та 1 револьвер (пістолет); Монголії - 10 одиниць рушниць (карабінів); Туреччині - 3 одиниць пускових механізмів ПЗРК.

За даними "Укроборонпром", за підсумками першого півріччя 2017 року обсяг збройного експорту сягнув $345 млн. Згідно з прогнозними оцінками, за підсумками 2017 року в "Укроборонпромі" очікували 15%-го зростання обсягу експорту озброєнь і послуг порівняно з 2016 роком.