Уряд Британії розробив санкції проти Росії для запровадження після Brexit

Уряд Великої Британії розробив національний режим санкцій проти Росії, який почне діяти після виходу зі складу ЄС

Про це повідомила в інтерв'ю виданню "Настоящее время" посол України в Лондоні Наталія Галібаренко.

"Всі санкції, які вводилися на рівні ЄС та інших міжнародних організацій, будуть застосовані у британському законодавстві. Мої контакти у парламенті та уряді повідомляли, що британці для себе не виключають можливості розширення санкційних списків. Ми працюватимемо над персональним списком людей, які причетні до збройної агресії в Україні або організації фейкового референдуму в Криму", - сказала Галібаренко.

Крім того, дипломат розповіла, що Україна та Британія наразі ведуть переговори про нову торгово-економічну угоду, яка б набрала сили після Brexit.

"Після Brexit Угода про асоціацію (між Україною та ЄС - ред.) втратить силу для Британії, тому на зміну має прийти двосторонній документ. У нас амбітні плани. Ми з британцями хочемо піти далі, ніж це було в Угоді про асоціацію, оскільки час іде, і ми розуміємо, що деякі речі застаріли, або десь можна отримати більш широкий доступ до ринку. Ми про це сказали британській стороні. Спочатку реакція була дуже стриманою. Але я сподіваюся, що в процесі консультацій ми зможемо вийти на те, щоб нова угода про зону спільної торгівлі була більш амбітною ", - сказала посол.