Жодної "мирової угоди" з "Газпромом" щодо ухвалених рішень не буде, - директор "Нафтогазу"

"Мирова угода" "Нафтогазу" з "Газпромом" можлива лише за нещодавно поданими скаргами до Стокгольмського арбітражу за умови позасудової сплати російським монополістом "Нафтогазу" понад $12 млрд компенсації

Про це на своїй сторінці у Facebook написав комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Щодо "мирової угоди" з "Газпромом". Як ми сказали "Газпрому" на тристоронній зустрічі, мирова угода щодо вже прийнятих рішеннь арбітражем рішень не є можливою", - наголосив він.

За словами Вітренка, це навіть суперечить суті мирових угод - потрібно було про них домовлятися до ухвалення остаточного рішення арбітражем.

Таким чином зараз просити про "мирову угоду" щодо цих спорів вже піздно. "Газпром" має сплатити $2,56 млрд і ще $75 млн відсотків, а також компенсувати витрати на примусове стягнення.

"Ніхто рішення арбітражу не відміняв і не зупиняв. Апеляційний суд Швеції тимчасово призупинив тільки примусове стягнення і тільки на території Швеції. Ми розраховуємо, що і це обмеження буде знято найближчим часом", - зауважив Вітренко.

"Газпром" це також розуміє, через що його представники на тристоронній зустрічі попросили "Нафтогаз" припинити арешт активів. На це їм було сказано тверде "ні".

Вітренко нагадав, що при цьому у компанії з "Газпромом" є нові арбітражні процеси.

"Вони вимагають розірвати або змінити поточні договори, ми вимагаємо компенсувати нам збитки через невиконання Газпромом своїх зобов'язань за контрактом, зокрема з урахуванням рішення арбітражу. Так, Газпром має поставляти нам газ, але не поставляє. Газпром має підтримувати певний тиск в газотранспортній системі на виході в Україну, але не підтримує. Газпром має погодитися на перегляд транзитного тарифу, але не погоджується", - розповів він.

За його словами, сума компенсації, яку вимагають від "Газпрому" у цих процесах, перевищує $12 млрд. Тож, якщо російська компанія хоче "мирову угоду" щодо нових арбітражних процесів, вона має у позасудовому порядку сплатити цю компенсацію.

"При цьому наша позиція полягає у тому, що це не може затримувати тристоронні переговори щодо транзиту після 2019 року. Ну якщо хтось хоче штучно ці переговори затягувати або відкладати, то має бути відкладено і будівництво "Північного потоку 2", як політичного і антиконкурентного проекту", - підсумував Вітренко.