Мінфін США готовий зняти санкції з російського алюмінієвого гіганту "Русал"

Міністерство фінансів США готове скасувати санкції проти російського виробника алюмінію "Русал"

Про це заявив голова міністерства Стівен Мнучін, передає Reuters.

За словами голови Мінфіну США, російський виробник звернувся до американського міністерства з проханням скасувати обмежувальні заходи.

"Я не збираюся зараз розповідати про специфіку цих пропозицій і про те, де ми зараз перебуваємо по ним, але так, якщо ми зможемо знайти прийнятне рішення, це наша ціль", - сказав Мнучін.

Голова Мінфіну США зазначив, що виведення "Русалу" з бізнесу не є метою США. Чиновник наголосив, що російська компанія "важлива для світового ринку алюмінію".

Раніше керівництво "Русалу" подало у відставку і попередило про проблеми з виплатою боргів. У компанії зазначили, що змінять керівництво, щоб уникнути санкцій США.

У серпні 2017 року СБУ повідомила про підозру членам міжнародного злочинного угруповання, яких підозрюють в умисному знищенні цілісного виробничого комплексу "Запорізький алюмінієвий комбінат" в інтересах компаній із Росії. За даними СБУ, єдиного в Україні виробника первинного алюмінію з 2006 року знищували в інтересах російських виробників. У справі фігурували представники російської компанії "Русал".