На Одещині викрили контрабандистів товарів із невизнаної ПМР і прикордонників, які їх "кришували"

В Одеській області Держприкордонслужба та СБУ викрили канал контрабанди товарів із території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, а також українських прикордонників, які сприяли контрабанді

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Правоохоронці кілька місяців документували протиправну діяльність на державному кордоні, пов’язану з незаконним переправленням моторними човнами товарів підакцизної групи через Кучурганський лиман до України. На поточному тижні правоохоронці провели низку слідчих дій та обшуків за адресами проживання фігурантів протиправної діяльності у смт Лиманське Роздільнянського району Одещини.

У зловмисників вилучили засоби прихованого мобільного зв’язку для організації контрабанди, пристрої відеоспостереження, сигнальні міни та незареєстровану холодну зброю. Одному з організаторів угрупування оголосили підозру.

Співробітники внутрішньої та власної безпеки викрили низку посадовців із числа військовослужбовців відділу "Лиманське" Білгород-Дністровського прикордонного загону, які у змові з контрабандистами з використанням службового становища за хабарі надавали інформацію про охорону кордону та наявність прикордонних нарядів.