Порошенко назвав "Північний потік-2" ударом по Україні, ЄС і НАТО

Президент України Петро Порошенко заявив, що метою проекту "Північний потік-2" є удар по Україні, членам ЄС і членам НАТО

Про це повідомляє прес-служба президента у Twitter.

"Це не є на сьогодні ніякий економічний проект. Проект є абсолютно політичний. Мета проекту - нанести удар по Україні і багатьом членам Євросоюзу і членам НАТО", - сказав Порошенко.

Президент України наголосив, що проект російського газогону створює ризики для європейської економіки, робить її менш ефективною і конкурентноздатною, а енергетичну політику ЄС - більш залежною від Росії.

"Чим далі, тим більше країн ЄС розуміють реальну мету "Північного потоку-2", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, в ЄС схвалили зміни в законодавстві, які дозволять контролювати газопровід в обхід України. Комітет Європарламенту з енергетики підтримав "газові" зміни, що завадять будівництву "Північного потоку-2".

Німеччина дозволила будівництво 30 км російського газогону "Північний потік-2" у своїй виключній економічній зоні. Голова МЗС Німеччини в Москві підтвердив урядову підтримку "Північного потоку-2". Меркель пообіцяла врахувати інтереси України після запуску Північного потоку-2.

Фінляндія дозволила Росії будувати "Північний потік-2". Пізніше уряд Швеції також дозволив будівництво російського газогону у своїй виключній економічній зоні.

США пропонують Європі газ замість російського "Північного потоку-2".

Акції першого та другого "Північних потоків" можуть арештувати.