Усик знищив Гассієва у бою за титул абсолютного чемпіона світу

Український боксер Олександр Усик впевнено переміг у поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу з росіянином Муратом Гассієвим

Боксери билися за титули чемпіона світу у першій важкій вазі (до 90,7 кг) за версіями WBC (Всесвітньої боксерської ради), WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), IBF (Міжнародної боксерської федерації) та журналу The Ring та трофей Мохаммеда Алі.

Поєдинок розпочався з розвідки, обидва боксера діяли обережно та не поспішали йти вперед. У другому раунді Гассієв кинувся у атаку, проте не завдав Усику суттєвої шкоди. Українець контролював ситуацію та тримав суперника на дистанції. У четвертій трихвилинці росіянин продовжив пресингувати та вийшов вперед за очками. Нашому бійцю потрібно було перехоплювати ініціативу.

У шостому раунді Усик почав контратакувати та кілька разів влучив у голову суперника і нарешті виявився попереду на картках рефері. Українець здобував бали численними ударами, а його суперник почав робити ставку на силові атаки, які, переважно, припадали у блок.

Усик далі добре рухався по рингу, виснажуючи суперника та до чемпіонських раундів здобув величезну перевагу. Наш боксер бомбардував суперника ударами, примушуючи його виглядати безпорадно. Проте, Гассієв не капітулював та небезпечно діставав Усика, залишивши відбиток під його оком.

У вирішальному раунді у наступ пішов Усик, примусивши опонента відступати. Гассієв із відчаю кинувся вперед, але не зміг досягти успіху. Українець переконливо переміг рішенням суддів - 120:108, 118:109, 118:109.