Россошанському загрожує довічне ув'язнення у справі вбивства правозахисниці Ноздровської

Прокуратура Київської області відкоригувала підозру Юрію Россошанському у справі про умисне вбивство правозахисниці та юриста Ірини Ноздровської

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Прокуратура змінила підозру Россошанському за статтею "Умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю”. Зазначається, що під час досудового розслідування отримано висновки судово-медичної експертизи, які вказали на чисельні ножові поранення у потерпілої, що стало підставою для зміни раніше повідомленої підозри.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 1 січня близько 12:00 оголене тіло Ноздровської знайшли у річці біля Демидова. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, вона загинула від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська займалася справою розслідування загибелі своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію. 

28 грудня Россошанський за рахунок активної позиції Ноздровської не зміг вийти на волю за амністією. За даними ЗМІ, після завершення судового засідання, яке відбулося того дня, батько засудженого особисто погрожував жінці. Вона зникла вже на наступний день, 29 грудня.

Россошанський розповів, що вбив Ноздровську внаслідок сварки з нею на зупинці громадського транспорту у селі Демидів.

Вишгородський райсуд обрав запобіжний захід Россошанському у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення можливості внесення застави.

Телеканал "Еспресо" оприлюднив кадри з вуличних камер спостережень, на яких зафіксована юристка по дорозі з центру Києва додому в день убивства 29 грудня.