Австралійські правозахисники вибачились, що зробили Крим "російським" на мапі

Австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation вибачилася за некоректне позначення Криму на інтерактивній карті дослідження світового “рейтингу рабства” (Global Slavery Index) і виправила помилку

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми дякуємо посольству, що звернуло нашу увагу на цю прикру помилку. Вона буде негайно виправлена", - йдеться у відповіді представників Walk Free Foundation на звернення посольства України в Австралії.

Тимчасовий повірений у справах України в Австралії Галина Юсип’юк повідомила, що у Walk Free Foundation запевнили, що позначення окупованого Криму як частини Росії з’явилося внаслідок помилки.

"З часу окупації Криму Російською Федерацією, посольство та українська громада Австралії активно моніторять медіа-, експертний та туристичний сегменти інфопростору Зеленого континенту на предмет недостовірної інформації про український Крим. Австралія надзвичайно послідовна у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Такої ж політики дотримується більшість з тих, хто проживає чи діє на території Австралії. Walk Free Foundation не виняток. Вони одразу відгукнулися на заклик дипустанови і виправили неточність, яка сталася з огляду на недосвідченість дизайнерського персоналу", - сказала представник посольства.

За словами українського дипломата, представник Walk Free Foundation Фіона Девід запевнила, що після цього прикрого випадку проведуть тренінг для персоналу організації. Також, Фіона просила не трактувати це непорозуміння як спробу легалізувати визнання Криму у складі РФ.

Як повідомлялось, правозахисна організація Walk Free Foundation опублікувала інтерактивну карту Глобального індексу рабства, на якій окупований Крим помилково зображений російською територією.