На Херсонщині знайшли мертвим суддю, який зник кілька місяців тому

На Херсонщині знайшли тіло колишнього судді Анатолія Гордимова, який зник у квітні цього року

Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонщини. 

Про зникнення Гордимова повідомили у квітні колеги. Вони розповіли, що чоловік місяць не відповідає на дзвінки, сусіди його теж не бачили. Він проживав один у квартирі в Корабельному районі. Чоловіка було визнано безвісти зниклим. 

Пізніше його знайшли закопаним в одному з районів області. Наразі тіло направлено на судово-медичну експертизу.   

"Ми встановили, що до зникнення чоловіка причетний знайомий потерпілого. Слідством встановлено, що зловмисник застрелив чоловіка у нього в квартирі з невстановленої вогнепальної зброї, забрав мобільний телефон загиблого та золоті прикраси", - повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Вербицький.

На автомобілі вбитого вивіз тіло і закопав, після цього поїхав.

Повідомляється, що наразі встановлюється місцезнаходження підозрюваного для його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності.

Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство), ч.1 ст.185 КК України (Крадіжка), ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.3 ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). 

Довідка. Анатолій Гордимов до 2016 року був суддею ліквідованого Дніпровського районного суду Херсона. Кар'єру судді він розпочав в 1998 році. 22 вересня 2016 року Гордимов пішов у відставку. У березні 2018 року він претендував на посаду члена Вищої ради правосуддя за квотою з'їзду суддів, але не набрав необхідної кількості голосів.