На Луганщині спіймали рецидивіста, який подався служити терористам "ЛНР"

Неодноразово засуджений чоловік приєднався до терористичної організації "ЛНР" та перебував у резерві на випадок "наступу ЗСУ на Луганськ"

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Наприкінці червня 2018 року співробітники військової контррозвідки СБУ затримали поблизу м. Щастя учасника незаконних збройних формувань "ЛНР", який намагався відвідати родичів на підконтрольній Україні території.

Виявилося, що неодноразово засуджений 30-річний уродженець Свердловська після звільнення в 2016 році з Луганського СІЗО добровільно приєднався до терористичної організації “ЛНР”, де під керівництвом російських військових у складі 2-ї мотострілецької бригади перебував у резерві на випадок наступу ЗСУ на Луганськ.

Українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а чоловіку оголошено про підозру за статтею "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Згодом затриманий свою вину визнав, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці. Матеріали справи 14 липня поточного року скеровано до суду. Зазначається, що затриманий активно співпрацює зі слідством.