У ГПУ закрили справу щодо фейкового диплому Гройсмана

Генпрокуратура повторно закрила справу про можливу підробку прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом диплома про вищу освіту

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит видання "Українські новини".

"За результатами досудового розслідування 26 червня 2018 року слідчим прийнято рішення про закриття зазначеного кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 (відсутність складу злочину) Кримінального процесуального кодексу", - йдеться у документі.

Зазначається, що головне слідче управління Генпрокуратури проводило досудове розслідування за фактом підробки прем'єром документа про освіту з метою його використання.

У відомстві так і не повідомили, чи допитувався Гройсман або інші особи в рамках цієї справи, пославшись на таємницю досудового слідства.

Тим часом очільник уряду вже також прокоментував цю новину. 

"Гройсман диплом не підробляв, справу закрито" Звісно не підробляв. Тому що диплом справжній і чесний", - наголосив він.

За словами Гройсмана, він навчався заочно, бо, як і багато хто, рано створив сім'ю і мав її забезпечувати, тому і паралельно працював.

"А тим, хто хотів мене дискредитувати за допомогою фейків, скажу лише одне - своєю нікчемною брехнею ви поваги не здобудете", - підсумував Гройсман.