В Україні почалася мала приватизація через систему ProZorro.Продажі

В системі ProZorro.Продажі з’явився перший об'єкт в рамках малої приватизації

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Перший об'єкт в рамках малої приватизації виставив відділ з управління та приватизації комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender.biz - це двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Одразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів і Ізмаїл.

Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України, підкреслив, що заведення перших об’єктів від міських адміністрацій - це дуже важливий крок.

"По-перше, це демонструє, що система Prozorro.Продажі готова до старту малої приватизації. А по-друге, доводить, що в регіонах є прогресивні лідери, які швидко опановують нові інструменти і дійсно переймаються добробутом громад. Адже саме місцеві громади отримають головну перевагу від прозорої і ефективної малої приватизації”, - вважає Максим Нефьодов.

Тим часом Проект ProZorro.Продажі продовжує першу хвилю авторизації електронних майданчиків для проведення малої приватизації. За підсумками тестів право підключати продавців і покупців до аукціонів малої приватизації отримали вже 18 торговельних майданчиків.