Луценко пропонує запровадити обов'язкове ув'язнення без права на умовне винуватцям смертельних ДТП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував запровадити мінімальні тюремні терміни без права на умовне покарання для винуватців смертельних ДТП

Про це Луценко написав у Facebook.

"Аналіз причин показує, що умовні терміни в основному виносяться судом при згоді потерпілої сторони. Для посилення покарання вважаю доцільним ввести для таких злочинів рік в тюрмі як мінімальний термін, без права умовного покарання. Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП", - написав Луценко.

Генпрокурор також оприлюднив статистику розслідувань і судових вироків по смертельних ДТП у 2017-2018 роках.

"За 2017 рік - 1689 обвинувальних актів до суду. За 1 півріччя 2018 - 1031. За 2017 рік засуджено ст. 286 ч. 2, 3 - 1324, з них до позбавлення волі - 276, кожна п’ята особа", - зазначив голова ГПУ.

Крім того, Луценко повідомив, що взяв на особистий контроль справу ДТП у Києві з водієм Hummer, який збив насмерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході.

"Справу про київське ДТП, в якій загинула дитина, взяв на особистий контроль. Поліція Києва, як і в Харкові перед цим, спрацювала жорстко і правильно. Водія затримано, взяли аналізи сечі на алкоголь і наркоречовини. Для повноти аналізів подали в суд клопотання на примусовий відбір крові та волосся. Прокурори готують звернення до суду про арешт водія без права застави. Харківська обвинувачена - в судовому процесі і під арештом з жовтня минулого року", - написав генпрокурор.