На Чернігівщині водій-електрик військової частини продавав боєприпаси

Військова прокуратура Центрального регіону затримала водія-електрика однієї із військових частин, який продавав боєприпаси та елементи динамічного захисту танків

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури. 

Військова частина, де проходив службу контрактник, дислокувалася у Козелецькому районі Чернігівської області.

Установлено, що старший солдат військової служби за контрактом впродовж травня-липня 2018 року викрадав військове майно та продавав їх цивільному. 24 липня військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, продав 7 елементів динамічного захисту танків та 4 пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 шт. у кожній пачці. За товар хотів отримати 3500 гривень. 

Даний факт задокументований під час негласних слідчих дій.

Після збуту "товару" контрактника затримано в порядку ст. 208 КПК України, а реалізовані ним боєприпаси та вибухові речовини вилучені.

На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин) КК України. Також, готується клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Наразі тривають обшуки за місцями проживання та проходження військової служби затриманого.