На Донеччині судитимуть підозрюваних у звірячому потрійному вбивстві

На Донеччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно злочинців, які обвинувачуються у потрійному вбивстві

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що у грудні 2017 року троє зловмисників з корисливих мотивів через неприязнь у стосунках до потерпілих зайшли вночі до будівлі останніх, де, погрожуючи вогнепальною зброєю, поклали всіх на підлогу, зв’язали їм руки. Після чого за допомогою ножа по черзі вбили чоловіка, жінку і хлопця 1995 року народження. Після скоєного нападники зникли з місця злочину, заволодівши майном вбитих.

За результатами співпраці встановили та затримали причетних до скоєння злочину осіб. Під час досудового розслідування один із затриманих зізнався у скоєнні потрійного вбивства та розповів усі обставини.

Також під час огляду місцевості ним було знайдено знаряддя вбивства (ніж), який зловмисники закопали у лісосмузі з метою приховання слідів злочину.   

За результатами досудового розслідування кримінального провадження особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених п.п. 1, 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.