Зізнання бойовика: 8 людей на автобусній зупинці у Донецьку 2015 року вбили "сафонівці"

Колишній бойовик "ДНР" Денис Лотів у своєму відеоблозі розповів, що 22 січня 2015 року незаконні збройні формування обстріляли автобус на вулиці Купріна в Донецьку, що призвело до смерті 8 осіб

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський у Facebook.

22 січня 2015 у Донецьку міна потрапила у тролейбус на вулиці Купріна (Боссе). Тоді загинуло 8 осіб. Окупаційна адміністрація Росії у Донецькій області списали це на українських диверсантів.

Цю інформацію спростував колишній член угруповання “ДНР” - бойовик Денис Лотов, який воював проти України в 2014 році.

Відомо, що Лотів розчарувався у “ДНР”, більше не воює і живе тепер в Росії. Час від часу він записує блоги з критикою очільника бойовиків Захарченко. В одному з цих блогів він розповів про те, хто обстріляв тролейбус.

Читайте також: Навіщо сепаратисти влаштували вибух на зупинці в Донецьку

За словами екс-"ДНРівця", вибух спричинили козаки з угруповання "отамана" Сафоненка, які ворогували з "Опорою" Захарченко.

"Сафонівські" цілилися в базу "оплотовцев", але промахнулися. Результат - вісім трупів мирних донеччан. Тоді, незабаром після обстрілу “ДНРовці” оголосили, що затримали диверсантів. Але в підсумку їх так і не показали. І не дивно. Адже це були свої”, - цитує Казанський колишнього терориста.

Журналіста зазначає, що люди Захарченко витіснили угруповання Сафоненко з ДНР навесні 2015 року. З того часу Сафоненко перебуває у Росії.

“Хоча і Сафоненко, і Лотов, який заявляє про його причетність до обстрілу, постійно живуть в Росії, російські правоохоронці не мають до них питань. Ніщо не заважає викликати їх на допит, розслідувати загибель вісьмох донеччан, але росіянам це не потрібно. Адже вони шкодують жителів Донбасу тільки на словах. Насправді Кремлю начхати на трупи і загибель людей з українськими паспортами. І карати своїх бойовиків за масові вбивства мирних жителів росіяни не збираються. Адже тоді доведеться визнати, що людей вбивали "свої", "захисники Донбасу", "антифашисти", а зовсім не "карателі" зі Львова", - заявляє Казанський.