Директора інституту МВС підозрюють у завданні державі збитків на 14,4 млн грн

Київська прокуратура оголосила підозру директору інституту МВС у завданні збитків державі на суму 14,4 млн гривень

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва у Facebook.

Встановлено, що у 2009 році між інститутом та “Київміськбуд-1" укладено договір про придбання будівлі на вул. Тимошенко у Оболонському районі столиці вартістю 14,4 млн гривень.

Інститут повністю розрахувався з будівельною компанією, однак будівля у його володіння так і не перейшла. У результаті договір придбання нерухомості було розірвано, а будівельну компанію зобов’язано повернути інституту сплачені кошти.

У подальшому директор інституту, не вживши жодних заходів для стягнення 14,4 млн гривень з підприємства-боржника і не маючи прав на вказану будівлю, уклав незаконний договір з фізичною особою, яка безоплатно заволоділа цим нерухомим майном, а потім виставила його на продаж за $1,250 млн.

Своїми діями директор інституту завдав матеріальних збитків державі у розмірі 14,4 млн гривень грн, а також юридичній особі - правонаступниці збанкрутілого "Київміськбуд-1”, у сумі 11,5 млн гривень.

На сьогодні керівнику інституту оголошено підозру за статтею "Зловживання владою", "Службове підроблення", "Шахрайство".