Експерти розповіли про ступінь пошкодження обваленого мосту у Києві

Міст на перетині вулиць Кирилівської та Олени Теліги, який частково обвалився під час негоди 25 липня, не зазнав серйозних пошкоджень

Про це повідомив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

Він розповів, що за оцінкою інституту, який проектував реконструкцію мосту, несуча конструкція шляхопроводу не пошкоджена.

"Несуча конструкція цього шляхопроводу не пошкоджена. Руйнація сталася на ділянці, яка знаходилась на капітальному ремонті. Ні людей, ні транспорту, ні перехожих там не було. Тому навіть в теорії там не могло статися якось лиха. Там знаходились тільки працівники компанії, яка виконує капітальний ремонт і підготовлені до надзвичайних ситуацій", - сказав Густєлєв.

Він зазначив, що відбувся розмив конусу і частини конструкції перехідної плити. Також, пошкоджена опора, яка виконувала дві функції: освітлення і підтримки контактної мережі для руху тролейбусів. Інших руйнувань немає.

"Частина піску, яка знаходилась у конусі, вийшла на Кирилівську. Але більше ніж 60-70 сантиметрів ніде не було. За оцінками експертів, більше 1,5 тисячі кубів піску вийшли на Кирилівську. Але крім призупинення руху по цим двом вулицям - Теліги і Кирилівській, проблем більше немає", - зазначив Густєлєв.

Наразі вже ліквідовані головні наслідки події, прибрали повалену електроопору і засипали розмив. Єдина проблема - поки не повністю відновили рух транспорту.