Луценко і Ситник вимагають у КДКП звільнити Холодницького

Позивачі просять Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП) звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького

Про це повідомляє "РБК-Україна".

До КДКП надійшла заява очільника НАБУ Артема Ситника та генпрокурора Юрія Луценка щодо перегляду попереднього рішення комісію про догану Холодницькому.

"Просимо притягнути Холодницького Н.І. до відповідальності, а також накласти дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з органів прокуратури", - йдеться у документі. 

Під час засідання представник КДКП Олександр Ковальчук зазначив, що Холодницького звинуватили у тому, що він підбурював осіб до надання неправдивих свідчень. Відповідні докази начебто є в "акваріумних записах", які були встановлені у кабінеті керівника САП.

"У кримінальному провадженні зазначається, що він підбурював осіб до надання неправдивих свідчень, блокував притягнення винних осіб, нецензурно спілкувався з прокурором Кривенком В.В., принижував співробітника Симківа. В скарзі зазначається, що було намагання психологічного тиску", - наголосив Ковальчук