Позиція США залишатиметься непорушною, - Яценюк про невизнання Держдепом анексії Криму

Заява американського Держдепартаменту щодо Криму має пряму паралель з невизнанням США загарбання Балтійських держав, яке вчинив Радянський Союз у 1940 році

Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер "Народного фронту", колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. 

Він привітав заяву Державного секретаря США Майкла Помпео стосовно невизнання незаконної анексії Криму Росією. 

За його словами, ця однозначна позиція, як і відданість територіальній цілісності України, залишатимуться непорушними. 

"У цій заяві - пряма паралель з невизнанням Сполученими Штатами загарбання Балтійських держав, яке вчинив Радянський Союз у 1940 році. Нехай через десятиліття, але справедливість була відновлена. Справедливість над агресором неминуче торжествуватиме й цього разу", - наголосив Яценюк. 

Зазначимо, вчора Державний департамент США зробив офіційну заяву, в якій підтвердив невизнання російської анексії Криму та закликав РФ поважати міжнародне право і припинити окупацію українського півострову. 

"США знову підтверджують свою відмову визнати вимоги Кремля щодо суверенітету над територією, захопленою силою, що суперечить міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством США відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов'язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться у заяві.

  • Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер заявив, що під час зустрічі Володимира Путіна та Дональда Трампа президент США не поступився у жодному з питань, які стосуються України.