У Дніпрі керівник СІЗО просив хабар "Волгою"

у Дніпрі одного з керівників державної установи "Дніпровська установа виконання покарань-4" піймали на отриманні неправомірної вигоди

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Так, за вирішення проблеми заодсудженого один із керівників вимагав від нього 30 тисяч гривень хабара. Проте, у якості неправомірної вигоди йому повинні були надати автомобіль марки "ГАЗ 31029" та 8 тисяч гривень. Гроші мали перерахувати на вказаний ним картковий рахунок.

24 липня правоохоронці затримали підполковника внутрішньої служби у службовому кабінеті. Правоохоронці вилучили картку, на яку були перераховані гроші та автомобіль.

Зазначається, що під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено численні факти отримання фігурантом неправомірної вигоди.

Наразі затриманому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Це вже другий випадок затримання посадових осіб даної установи. Викриті у протиправній діяльності особи системно вимагали та отримували від засуджених кошти за вирішення питань про умовно-дострокове звільнення, переведення їх з інших колоній до СІЗО для подальшого відбування покарання.