У Міноборони прокоментували акцію самопідпалу військового

Акція самопідпалу колишнім військовослужбовцем Сергієм Ульяновим була здійснена з єдиною метою - для тиску на суд

Про це повідомив прес-офіцер сил спецоперацій підполковник Олексій Нікіфоров, передає "РБК-Україна".

У відомстві вважають, що така акція фактично політизує проблему та закриває шляхи до її вирішення.

"Людина звільнилась у 2016 році. Він як громадянин має право звертатися у порядку, визначеному міністерством оборони та Генштабом. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету - це тиск на судове рішення. За своїм характером фактично політизує проблему, не дає шляхів для її вирішення", - повідомив Нікіфоров.

Нагадаємо, 26 липня екс-військовослужбовець Сергій Ульянов біля будівлі Міноборони облив себе рідиною і підніс вогонь, проте його оперативно повалили на землю і загасили. Чоловіку надали медичну допомогу. Зараз він перебуває у лікарні, де йому надають допомогу, він не отримав опіків. Зазначається, що таким чином чоловік намагався вплинути на суд у справі його звільнення з оборонного відомства. У прес-службі командування відзначили, що екс-військовий після звільнення вирішив судитися з Міноборони і вже програв два позови.

"Ульянов після звільнення зі служби вирішив судитися з відомством. Два судові засідання він програв. Зараз йде судовий процес по третьому позову, на який він систематично не з'являється. Таким чином, вимоги громадянина Ульянова С.В. перейшли в судову площину, і вже не в компетенції командування ССО", - повідомив Нікіфоров.