У Єгипті зоопарк пофарбував віслюка і видавав його за зебру

У столиці Єгипту Каїрі зоопарк у міському Міжнародному саду звинуватили у спробі видати віслюка за зебру

Про це повідомляє ВВС.

Світлини з твариною оприлюднив студент Махмуд Сархан після відвідування зоопарку. Крім невеликих розмірів тварини та загострених вух, на морді були помітні чорні плями.

Зображення швидко набули популярності, а експерти почали обговорювати, якого ж виду ця тварина насправді. Пан Сархан розповів місцевій новинній групі Extranews, що в загоні перебували дві тварини і обидві були розмальовані.

Ветеринар, з яким зв'язалась Extranews.tv, сказав, що у справжньої зебри морда чорна, а смуги більш прямі та паралельні.

Натомість директор зоопарку Мохамед Султан у ефірі місцевої радіостанції Nogoum FM наполягав, що тварина була справжньою.

Практика підміни тварин зустрічається у різних зоопарках у всьому світі. Так, зоопарк у секторі Газа у 2009 році через ізраїльську блокаду і неможливість отримати зебр розмалював відповідним малюнком двох віслюків. Інший зоопарк Гази у 2012 році через брак справжніх тварин виставив опудала.

У 2013 році китайський зоопарк в провінції Хенань спробував видати тибетського мастифа за африканського лева, а у 2017 році зоопарк провінції Гуансі виставив надувних пінгвінів. За кілька тижнів інший зоопарк у Гуансі розкритикували за виставлених пластмасових метеликів.