Уряд ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу. У чому вона полягає

Кабмін України затвердив стратегію інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Правильна комунікація і стратегічний підхід у роботі з ключовими аудиторіями - мешканцями окупованих територій, українським суспільством та міжнародною спільнотою - є важливою передумовою відновлення територіальної цілісності України. Ця комунікація має будуватись навколо людини, навколо захисту громадянина України”, - зазначила перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

За її словами, основна мета стратегії - забезпечення повноцінного доступу громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Згідно з документом, повне відновлення мовлення українських телерадіокомпаній можливе тільки за умови звільнення окупованих територій Донбасу. Тому в умовах обмеженого мовлення та доступу до інших українських ЗМІ, зокрема Інтернет-видань, особлива увага буде приділятися таким напрямкам:

Реалізація стратегії передбачає посилення інституційної координації між органами виконавчої влади на центральному та на місцевому рівні із залученням інститутів громадянського суспільства.