Видавав позиції ЗСУ і збирався перейти на бік "ДНР": контррозвідка викрила зрадника

У середині липня військова контррозвідка СБУ викрила службовця Збройних сил України на "зливі" окупантам інформації про позиції ЗСУ. А також, на крадіжці та продажі військового майна

Про це повідомляє штаб ООС.

Так, 24 річний контрактник, уродженець Житомирщини, через соцмережі передавав найманцю "ДНР" відомості щодо позицій та військової техніки ЗСУ в районі проведення ООС, вказуючи GPS координати їх місцезнаходження.

Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік НЗФ "ДНР" та вже отримав інструкції до їх реалізації.

також, контрактник викрав та продав через інтернет військове та надане волонтерами майно і спорядження на загальну суму понад 50 тис. грн.

За матеріалами військової контррозвідки відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.410 ККУ (Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна).

Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями ККУ.

Триває досудове слідство. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.