Євросоюз підтримав позицію США про невизнання анексії Криму

Європейським Союзом підтримана "Кримська декларація США" з урахуванням досвіду з країнами Балтійського регіону, взятого за основу

Брюссель вважає, що в опублікованому 25 липня документі Держдепу ілюструється міцна позиція щодо незаконності анексії Кримського півострова Російською Федерацією. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на представника ЄС.

"Кримська декларація США" відображає сильну і принципову позицію США щодо незаконної анексії Росією Криму та Севастополя і щодо порушення суверенітету і територіальної цілісності України", – заявив співрозмовник видання.

В Євросоюзі нагадали про декларацію глави зовнішньої політики ЄС Федеріки Могеріні від 16 березня 2018 року про невизнання і засудження Європейським союзом російської анексії Криму.

"Ми як і раніше твердо прихильні суверенітету і територіальній цілісності України і повністю реалізуємо нашу політику невизнання, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів. Це порушення міжнародного права залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає єдність і суверенітет всіх держав", – резюмував представник ЄС.