На Донеччині схопили найманця окупантів, який "боронив" Дружківку від української армії

На Донеччині у місті Дружківка правоохоронці затримали найманця окупантів, який 4 роки тому допомагав тримати "оборону" міста

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Мешканець Дружківки 1974 року народження значився у розшукових базах як учасник НЗФ "ДНР".

Встановлено, що на початку червня 2014 року, коли місто перебувало під окупацією терористів, чоловік добровільно поповнив лави окупантів та здійснював пропускний режим на в’їздах-виїздах. До обов’язків новобранця входили огляд транспорту та осіб, що перетинали "стопконтроль", а також захист міста від вторгнення. Для цього він був повністю екіпований та озброєний.

Після звільнення міста він виїхав за його межі та переховувався у будинку своєї співмешканки в Торецькому, при цьому завжди був пильним та обережним, зайвий раз нікуди не виходячи з дому.

Після затримання екс-найманця доставлено до Дружківського відділення поліції для проведення всіх необхідних слідчих дій.

Чоловікові інкримінують ч.5 ст.260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.