Порошенко ветував закон щодо введення “єдиного вікна” на митниці

Президент Петро Порошенко повернув до Верховної Ради із пропозиціями закон щодо запровадження механізму "єдиного вікна"

Про це повідомляє Адміністрація президента.

Порошенко наголосив, що запропонований на підпис закон є надзвичайно важливим, але зазначив, що окремі положення закону не можуть бути підтримані.

Зокрема, законом вносяться зміни до законів України "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України", за якими спеціальні вагони для перевезення зерна віднесено до техніки і обладнання для агропромислового комплексу, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка.

При цьому глава держави нагадав, що бюджетним кодексом України встановлено, що у 2017-2021 роках щорічний обсяг коштів держбюджету, які спрямовуються на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві. Водночас 20% такої підтримки використовується сільськогосподарськими товаровиробниками для закупівлі у вітчизняних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання (2017 рік - 10%, 2018 рік - 15%). У державному бюджеті на 2018 рік за програмою "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" передбачено 945 млн грн.

З 1 січня 2018 року компенсація сільськогосподарським товаровиробникам за придбані техніку та обладнання надається у розмірі 25 % вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.