Росія збільшує кількість танків та артилерії поблизу лінії розмежування, - ООС

Російські війська, незважаючи на домовленості щодо відведення озброєння, активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначається, що спостерігачі фіксують численні факти переміщення військової техніки за межами виділених місць зберігання озброєння, а також ведення робіт з облаштування позицій на окупованих територіях.

Зокрема, у смузі дій ОТУ "Північ" 21 та 22 липня безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував переміщення техніки російських збройних формувань поза межами виділених районів відведення. Зокрема:

У смузі дій ОТУ "Схід" 23 та 24 липня також сталося подібне переміщення російської техніки, а саме:

Також відбулося переміщення значної кількості броньованої техніки (БМП, БТР) та особового складу збройних формувань Росії. Спостерігається ведення окупантами інженерних робіт з облаштування та удосконалення позицій у займаних ними районах.

"СЦКК розцінює вказані заходи, що здійснюються ворогом всупереч всім домовленостям та зобов’язанням щодо розмежування сторін і відведення бойової техніки, як ознаку підготовки збройних формувань РФ до активних дій з метою подальшого загострення ситуації на лінії зіткнення", - підсумували у відомстві.