Шпигуни Росії та ще 2 країн найбільш активно намагаються вкрасти секрети США. Навіщо це Кремлю

В американській розвідці з'ясували, що Росія, Іран і Китай є трьома країнами, які найбільш активно займаються економічним шпигунством у США

Про це йдеться у звіті американської Національної розвідки, повідомляє видання Chicago Tribune.

Зокрема, іранські хакери, відомі як "Rocket Kitten", неодноразово спрямовували атаки проти американських оборонних підприємств в надії вкрасти інформацію, щоб прискорити ракетні та космічні програми Тегерана.

Російські хакери в минулому році "зламали" десятки енергетичних компаній США. Китайська кібер-шпигунська група під назвою APT10 невпинно атакує інженерні, телекомунікаційні та аерокосмічні галузі США.

"Зовнішньоекономічне і промислове шпигунство проти США як і раніше являє собою серйозну загрозу процвітанню Америки, її безпеці та конкурентним перевагам. Китай, Росія та Іран виділяються як трійка найбільш здібних і активних кібер-акторів, пов'язаних з економічним шпигунством і потенційним розкраданням комерційної таємниці і приватної інформації США", - йдеться у звіті.

Зокрема, відповідно до доповіді, Росія проводить кібероперації для збору інформації, яка може допомогти Москві ухвалювати рішення і принести користь її економічним інтересам. Експерти кажуть, що Росії необхідно робити інвестиції в технології та інші сектори для збільшення свого ВВП.

"На підтримку цієї мети російські розвідувальні служби провели складні і широкомасштабні хакерські операції для збору конфіденційної інформації про бізнес і технології США", - розповідають в американській розвідці.

Зазначається, що спроби Кремля модернізувати військову сферу також, ймовірно, будуть мотивуючим фактором, щоб вкрасти інтелектуальну власність США.