Суд відхилив апеляцію корупціонера з ФІФА, якого дискваліфікували на 10 років

Спортивний арбітражний суд відхилив апеляцію екс-генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке, дискваліфікованого на 10 років

Про це повідомляє офіційний сайт CAS.

Колишній чиновник подав апеляцію на свою дискваліфікацію 28 лютого 2017 року. Судді розглянули справу колишнього функціонера ФІФА та дійшли висновку, що злочини, вчинені Вальке, мають серйозну ступінь важкості, тому санкції є справедливими.

У вересні 2015 року Вальке був тимчасово відсторонений комітетом з етики ФІФА від футбольної діяльності. Він проходив співучасником у справі про корупцію, яка пов'язана з отриманням ПАР права на проведення чемпіонату світу 2010 року. Також Вальке підозрювався в тому, що він заробив близько 2 млн євро спекуляції квитками на матчі чемпіонату світу з футболу 2014 року у Бразилії.

9 січня 2018 року Вальке був звільнений зі своєї посади, 12 лютого рішенням арбітражної палати комітету ФІФА з етики він був відсторонений від футбольної діяльності на 12 років. 5 липня апеляційний комітет ФІФА скоротив термін його дискваліфікації до 10 років.