У Конгресі США вимагають від Трампа запровадити санкції проти Росії через "справу Скрипалів"

Глава комітету з міжнародних справ палати представників в США Ед Ройс закликав президента Дональда Трампа вирішити питання про нові санкції щодо Росії через отруєння в британському Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії

Відповідний лист конгресмен направив американському президенту, повідомляє NBC News.

Ройс нагадав, що 15 березня він уже просив Трампа розглянути питання про введення санкцій проти Росії у межах закону США 1991 року про контроль за знищенням хімічної та біологічної зброї.

Він також зазначив, що виконання вимог цього закону "критично важливо для запобігання додаткових атак".

Ройс пише, що Трамп уже більш ніж на місяць порушив термін прийняття рішення з приводу санкцій. Глава комітету дав президенту два тижні на те, щоб проінформувати Конгрес про своє рішення з приводу нових обмежень щодо Росії.

"Виконання вами вимог Акту 1991 року Про знищення хімічної і біологічної зброї та припинення бойових дій критично важливо для того, щоб показати Путіну, що ми серйозно налаштовані в питанні протистояння його смертоносним діям, а також триваючим атакам на нашу демократію", - йдеться в листі конгресмена.

У Білому домі відмовилися коментувати лист Ройса, заявивши, що не обговорюють листування президента з членами парламенту.