У Києві чоловік привласнив кінотеатр. Тепер він може "сісти" на 12 років

До Шевченківського районного суду Києва скерували обвинувальний акт щодо зловмисника, який за підробленими документами незаконно заволодів об’єктом комунальної власності - кінотеатром “Молодіжний”

Про це повідомляє прес-центр столичної прокуратури. 

З'ясувалося, що 4 роки тому зловмисник, маючи фейкові свідоцтво про право власності та довідки з Київського міського БТІ, зареєстрував за собою право власності на цей київський кінотеатр. Вартість об’єкту на той час становила понад 800 тисяч гривень. 

За результатами розслідування зловмиснику оголошено підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України та обрано запобіжний захід. 

"За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, за ініціативи прокуратури міста Києва ухвалою слідчого судді накладено арешт на будівлю кінотеатру. Також прокуратурою пред’явлено позов про його витребування у комунальну власність", - наголосили у прокуратурі.