Медведчук та Садовий не йтимуть у президенти, - Цибулько

Для будь-якого політичного лідера, для лідера партії участь у президентських виборах є великим ризиком. Через це Віктор Медведчук, як і Андрій Садовий, не балатуватимуться у президенти України на виборах 2019 року

Про це політичний експерт Володимир Цибулько заявив 29 липня 2018 року в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"У чому є ризик і чому Медведчук не піде на президентські вибори? Я поясню. Тому що, якщо він особисто набирає менше 5%, це означає, що він ніякий не лідер (своєї політсили - ред.), не №1 списку", - зазначив політолог.

Теж саме, зазначив він, стосується і партії "Самопоміч" на чолі з львівським міським головою Андрієм Садовим, котра "аби залишити собі перспективу переобрання не збирається висувати Садового кандидатом в президенти".

Водночас, яскраво виражені лідерські проекти, наприклад, Радикальна партія Олега Ляшка, обов'язково долучаться до президентських перегонів, додав Цибулько. Але для цього подібним політсилам слід мати розгалужену партійну мережу, чого немає у "Громадянській позиції" Анатолія Гриценка.

"Таж сама Аграрна партія. Вона має організаційний потенціал неймовірний. Вона від виборів до виборів займає третє місце. На виборах територіальних громад. Але у загальнонаціональних рейтингах вона не надто фігурує, хоча електоральний потенціал у неї неймовірний.

А той самий Гриценко - один з лідерів. А не маючи розгалудженої структури на виборах ОТГ (об'єднаних територіальних громад - ред.) набирає 0,5%", - наголосив експерт.