На Львівщині п'яний депутат міськради вбив пенсіонерку

В районі населеного пункту Новий Витків Львівській області нетверезий водій Fiat Scudo врізався в автобус і збив насмерть жінку, повідомили в поліції області

Водієм виявився депутат Сокальської міської ради від партії "Воля" Василь Петрушка, написав у Facebook народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

За його даними, Петрушка працює в Сокальській районній лікарні. 

"Наразі Петрушка госпіталізований і за наявною інформацією лікарі, щось там крутять-мутять намагаючись відмазати колегу. Саме тому дуже важливий максимальний розголос цієї справи!" - наголосив нардеп.

Також політик вимагає посилити відповідальність за кермування автом у нетверезому стані.

Читайте такожУкраїнці тисячами вбивають один одного в аваріях на дорогах. Чому так відбувається

За даними ГУ Нацполіції Львівської області, за кермом був 43-річний житель міста Сокаль. Він виїхав на зустрічну смугу і збив 72-річну місцеву жительку. Після автомобіль зіткнувся з рейсовим автобусом "Тернопіль - Червоноград". Пенсіонерка померла на місці. Пасажири автобуса і сам депутат не постраждали.

"У водія "Фіата" було виявлено 1,6 проміле алкоголю в крові. Він затриманий, незабаром суд обере йому запобіжний захід", - рассказали у відділі комунікації поліції області.

Норма алкоголю у крові - максимум 0,2 проміле. Депутату загрожує від 3 до 8 років в'язниці.

Довідка

Відповідно до відкритої статистики МВС, на автошляхах України гине в 4 рази більше людей, ніж під час бойових дій на Сході.