Томос про автокефалію не повинні були надавати на 1030-ту річницю хрещення Київської Русі-України, - АП

Томос вселенського патріарха Варфоломія про автокефалію Української православної церкви не мав з'явитися 28 липня 2018 року - на святкування 1030-річчя Володимирового хрещення Київської Русі-України. Головне не дата оприлюднення цього документа, а те, що відповідне рішення вже прийнято

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України з гуманітарних питань Ростислав Павленко, передає Liga.net.

Відповідаючи на питання з приводу очікувань томосу саме у суботу, 28 липня, Павленко зазначив, що іноді люди самі вигадують собі привід для очікувань.

"Томос не повинні були надати саме сьогодні", - сказав він.

Посадовець наголосив, що під час святкування представник вселенського патріарха офіційно повідомив про те, що рішення про надання автокефалії української церкви прийнято.

"Щоб були виконані всі процедури, щоб все було канонічно потрібен певний час. Йде процедура. Завершується інформування інших церков, після чого Вселенська патріархія перейде до наступного етапу надання томосу. Головне, що рішення прийнято і ми йдемо до своєї мети", - додав він .