У Бєлграді застрелили колишнього адвоката Мілошевича і поранили його сина

Відомий сербський адвокат Драгослав Огняновіч, який захищав в суді колишнього сербського лідера Слободана Мілошевича, був застрелений в Белграді

Про це повідомляє ВВС.

57-річний Огняновіч був убитий в суботу ввечері біля свого будинку в столиці Сербії. Його 26-річний син був також поранений під час стрілянини.

Огняновіч був членом юридичної групи Мілошевича під час його судового процесу в Гаазі на початку 2000-х років.

Глава колегії адвокатів в Белграді заявив, що вбивство Огняновіча стало нападом на всіх адвокатів.

"Ми будемо створювати максимальний тиск на компетентні державні органи, щоб знайти винних в цьому злочині", - сказав Віктор Гостіляк.

Останній час Огнянович захищав представників кримінальних кланів, в тому числі звинувачених в гучних вбивствах в Сербії та Чорногорії.

Зокрема, він був захисником Ніколи Мршича, повязаного із відомим "кланом Шкалярі" (по назві району в Которі, Чорногорія), якого обвинувачували у вбивстві колишнього голкипера ФК "Бокель" (Котор) та спонсора дитячого футболу в місті Горана Ленаца. Ленаца застрілили в минулому році під час тренування.

Драгослав Огнянович також був адвокатом "кримінального авторитета" Луки Бойовича та всіх членів сім'ї Бойович, яких вважають верхівкою "клана Шкалярі". Як пишуть ЗМІ, правника міг замовити конкуруючий клан.

Війна чорногорських кланів триває вже другій рік, в лише в червні поточного року в Белграді були вбиті дві близькі до Луки Бойовича людини.

Адвокатські спілки Белграда та Сербії заявили про намір розпочати тижневий страйк після вбивства Драгослава Огняновича.

Поліція заявляє, що вбивства є частиною бандитської війни за незаконний ринок наркотиків.