Затримано ватажка й кілера однієї з найбільших наркобанд країни

У Житомирській області поліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у замаху на вбивство і причетності до злочинного наркоугруповання, повідомив перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін

"22 липня на Житомирщині невідомі обстріляли автомобіль, який рухався автодорогою. В результаті вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, менш ніж за добу криміналісти встановили особи підозрюваних, якими виявилися жителі Дніпропетровської області.

"На момент затримання, один з членів банди, 32-річний житель Нікополя, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району. За наявною інформацією, він виконував роль кілера в угрупованні. Під час обшуку в орендованому житлі поліцейські вилучили автомат Калашникова з глушником і пістолет з патронами, дві тротилові шашки, механічні підривники і дві упаковки пластида", - відзначили в поліції.

Крім того, вилучено інші речові докази, зокрема "чорну бухгалтерію" за операціями з наркотиками.

Затриманому повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в 140 тис.грн. Підозрюваний вніс заставу і вийшов на свободу, але правоохоронці затримали його знову за підозрою в скоєнні замаху на вбивство.

В.Аброськін повідомив, що 28 липня поліція затримала і 44-річного ватажка банди. Він їхав у Житомир підтримати свого соратника, але по дорозі потрапив у ДТП. Під час огляду місця події в його автомобілі поліція вилучила пістолет з глушником, великі суми грошей в рублях і іноземній валюті, а також наркотики.

За словами В.Аброськіна, затримані є членами однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. До цієї банду входило близько 30 членів.

"Зазначені особи належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Члени організації займаються постачанням та реалізацією наркотичних засобів на території держави", - зазначив він, додавши, що члени злочинної організації мали корумповані зв'язки в правоохоронних органах, зокрема в судах.

У поліції зазначили, що лідера злочинної організації затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу.

Нині правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності зловмисників до серії злочинів з використанням вибухівки та вогнепальної зброї, скоєних на території України.