Фотограф зняв Ріанну для Vogue, а через 8 місяців його назвали плагіатором

Ще у 2017 році німецький фотограф Юрген Теллер зняв співачку Ріанну для обкладинки французького Vogue, а через 8 місяців його в Twitter звинуватили в плагіаті

Як пише видання Artnews, номер Vogue вийшов в листопаді 2017 року. В журналі були знімки і колажі в стилістиці 70-х, а Ріанна позувала у яскравому, переважно етнічному образі.

Через вісім місяців користувачі соцмережі Twitter звернули увагу, що фотографії Теллера нагадують роботи афроамериканської художниці Мікалейн Томас, яка стала відомою завдяки своїм колажам і з зображеннями чорношкірих жінок.

"Це - погана копія робіт Мікалейн Томас", - написав у твіттері арт-критик Антуан Саржент. Він також додав, що просуванням творчості Теллера і Томас займається одна і та ж галерея - нью-йоркська Lehmann Maupin. 

На наступний день представники галереї оприлюднили заяву, в якій повідомили, що Томас заслуговує на визнання за її внесок у сучасне мистецтво і візуальну культуру. "Як давні партнери Мікалейн ми всіляко підтримуємо її в цій суперечці", - говорилося в заяві Lehmann Maupin.

У коментарі виданню Artnews прес-секретар галереї сказав, що Lehmann Maupin представляє роботи Теллера, які відносяться до образотворчих мистецтв, і не залучена в його комерційну діяльність. "Ми не консультували Теллера і не брали участь в його зйомці для Vogue Paris", - заявив представник галереї.

"Якщо вони навмисно не копіювали роботи Мікалейн, то навіщо Vogue залишив хештег з її ім'ям під постом в інстаграме?" - написав Саржент. Після того як критик звернув на це увагу, пост в інстаграмі Vogue Paris був відредагований. Агенти Теллера і Томас, а також редакція Vogue ніяк не прокоментували звинувачення в плагіаті.