МЗС України висловило протест чеським депутатам через відвідини Криму

Міністерство закордонних справ України висловила протест через незаконні відвідини окупованого Криму депутатом Європарламенту від Чеської Республіки Яроміром Коглічеком та сенатором Сенату Парламенту Чеської Республіки Ярославом Доубравою

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

Зазначається, що згадані політики вже відвідували окупований Крим і отримували попередження з приводу цього. І наразі вони продовжують ігнорувати не лише українські закони, але й міжнародне право.

"Згаданим політикам було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН – організації, авторитет якої визнають навіть чеські комуністи – підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму", - йдеться у повідомленні. 

Також, у МЗС додали, що відвідинами окупованого Криму політики допомагають Росії виправдати свої злочини. 

"Ті, хто допомагає Росії виправдати свої злочини, не можуть не розуміти, що є інструментом в руках Кремля, який, прикриваючись цими візитами, безкарно продовжуватиме репресії, арешти, тортури і вбивства українців та кримських татар в окупованому Криму", - додали у відомстві.