Проти Труханова відкриють провадження щодо держзради. Документ

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав СБУ відкрити кримінальне провадження щодо мера Одеси Геннадія Труханова за попередньою кваліфікацією - ст. 111 "державна зрада"

Про це на своїй сторінці у Facebook написав громадський діяч Артем Карташов, розмістивши офіційні документи.

Він зазначив, що відкриття провадження стосується спроби знищення місцевою владою аеродрому "Одеса-Шкільний" шляхом вилучення близько 90 га його території для подальшої забудови та захоплення частини території аеродрому в жовтні 2017 року.

За його словами, землі, на яких розташовано аеродром, були передані комунальним підприємствам "Міське капітальне будівництво", "Міськзелентрест" та "Міськелектротранс" під багатоквартирну житлову та громадську забудову.

А вже з 4 жовтня 2017 року міською радою було ухвалено рішення про розробку Детального плану території з проекту якого вбачається, що значна частина території аеродрому має бути відведена під забудову, що унеможливить його подальше функціонування.

Тоді інвесторами цього плану виступили небайдужі міському голові ТОВ "Югтранс-термінал" та БК "Будова".

"Вже 29 жовтня 2017 року група тітушок в інтересах ТОВ "Югтранс-термінал" та за сприяння ГУ НП в Одеській області зносить паркан території аеродрому та захоплює його частину, де розпочинає будівництво дитячо-спортивного комплексу, яке не припинено й по сьогоднішній день. Паралельно з цим на території невизнаної ПМР оперативна група військ РФ завершує відновлення військового аеродрому, який здатен приймати усі види літаків", - наголосив Карташов.

В результаті єдиний діючий на території Одещини аеродром "Одеса-Шкільний" перебуває на межі знищення руками Труханова та підконтрольної йому місцевої ради. Тим часом Росія завершила відновлення військового аеродрому на території ПМР.