У Харкові 84-річному державному зраднику дали 12 років тюрми

У Харкові до 12 років позбавлення волі засудили чоловіка, який збирав для Росії відомості про оборонні замовлення України

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. 

Прокуратура довела, що чоловік збирав відомості, які належать науковим установам та становлять державну таємницю. У подальшому інформацію планувалося передати представникам Росії.

Зловмисник у поле зору СБУ потрапив у серпні 2017 року. Він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду ще не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Зараз засуджений перебуває під вартою.

Як повідомляє "Українська правда", засуджений - 84-річний харків'янин Мехті Логунов. 

Адвокат Логунова Максим Шаповалов розповів, що суд виніс вирок 30 липня. Тепер захист збирається оскаржувати це рішення. На подачу апеляції в нього є 30 днів.

Повідомляється, що ще у 2017 році Логунов створив терористичну організацію, до якої залучив 18 харків'ян. Тоді його цікавили дані про радіоактивні відходи, де вони зберігаються. Загалом зрадник передавав до Москви інформація про військові об'єкти та кількість озброєння, особисті дані українських військових та патріотично налаштованих харків'ян. У січні 2018 року Логунова внесли до списку другого обміну в'язнів на Донбасі.