Іноземці скоїли розбій у Києві та втекли на Хмельниччину

На Хмельниччині затримали іноземців, які скоїли розбійний напад у столиці на квартиру чоловіка, з яким познайомилися у інтернеті

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. 

Повідомленні про розбій до поліції надійшло днями. Зазначалось, що до квартири чоловіка прийшли зловмисники, зв’язали його та забрали речі.

Двоє  іноземців познайомилися з потерпілим через інтернет і домовилися про зустріч.  Зловмисники зайшли у його квартиру та, погрожуючи ножем, зв’язали чоловіка клейкою стрічкою. Потім забрали два ноутбуки, мобільний телефон, гроші у національній та іноземній валюті і втекли.

У ході оперативно-розшукових дій правоохоронці переглянули відео з камер спостереження, опитали свідків та очевидців події і встановили, що нападники покинули столицю автомобілем. Орієнтування про їхній розшук відразу розіслали  по Україні. Завдяки допомозі колег із іншої області підозрюваних затримали на території Хмельниччини та доставили до Києва. Під час огляду автомобіля знайшли викрадені речі та частину грошей.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. 

26-річних іноземців затримали. Їм оголошено повідомлення про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловікам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.