Московський патріархат проти Київського: ОБСЄ вивчала релігійний конфлікт на Рівненщині

У Рівненській області Організація з безпеки і співробітництва в Європі відслідковувала ситуацію із релігійним конфліктом між представниками Української православної церкви Київського та Московського патріархату

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної  моніторингової місії ОБСЄ в Україні  Александр Хуг, передає прес-служба Рівненської обласної ради.

"Спеціальна моніторингова місія має на меті подати об’єктивну картинку з того чи іншого питання, що допоможе вищому керівництву держави, а також органам місцевої влади у прийнятті  важливих рішень", - сказав Хуг.

Зокрема, одне з нещодавніх проблемних питань, яке розглядали фахівці спеціальної  місії  ОБСЄ, - це релігійний конфлікт у Птичій. Як пояснив Хуг, завдання спостерігачів в таких непростих питаннях - попередити ескалацію конфлікту. Також СММ моніторить ситуацію щодо незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.  

Як повідомляє "Громадське", у селі Птича Рівненської області у 2014 році стався конфлікт між вірянами Православної церкви Київського та Московського патріархату. Тоді більшість мешканців селища заявили про перехід до КП, меншість - віднесли себе до МП. 

Церква Московського патріархату заявляла, що віряни КП нібито захопили храм у селищі та не пускали туди представників Московського патріархату.

Суд наклав арешт на храм, навколо якого конфліктували віряни.