Напад на активістку у Херсоні: понад 30% тіла жінки вкрито опіками

У виконувачки обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, яку напередодні облили кислотою, понад 30% хімічних опіків тіла

Про це повідомляє Радіо Свобода

Зранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. З кущів їй вийшов назустріч чоловік і облив рідиною (за попередніми висновками - кислотою). Після цього жінку з опіками доправили до лікарні. 

Лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Ігор Равелєв розповів, що стан пацієнтки важкий, але стабільний. Вона у свідомості, спілкується, але площа ураження шкіри значна.

"Більше від 30% – це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітки. В даний момент це опіковий шок, нехай він навіть і хімічний, на тлі якого виникають різні проблеми, в який втягуються в першу чергу нирки", – зазначив Равелєв.

За словами лікаря, не раніше ніж за 72 години можна буде робити якісь прогнози щодо її стану, а також можна буде визначити, що це була за рідина – яка саме кислота чи луг.

Фото Масі Найєма, який відвідав Катерину в лікарні

Приятель потерпілої, херсонський журналіст Сергій Нікітенко, який першим повідомив про цей випадок у соцмережах, каже, що на нього теж нещодавно напали. Він вважає, що цей випадок може бути як особистою помстою з боку її недоброзичливців, так і частиною масштабнішого процесу.

"Можна довго гадати, важко взагалі сказати, хто міг на таке зважитися за допомогою таких методів. Дуже схоже на те, що це все-таки спланована акція – продовження одеських. Миколаїв... Одеса, Харків, Херсон, тобто нападу на активістів. Можливо, це все зрежисовано, спланована акція залякування", – зауважив Нікітенко.

Херсонська поліція просить допомоги громадян у встановленні особи чоловіка, який облив обличчя жінки невідомою речовиною. Правоохоронці опублікували фото та відео з імовірним нападником.